toggle menu
SI

“Kakovost. Tradicija. Inovacija.”

Podjetje Herz d.o.o. je nastalo z združitvijo dveh uspešnih slovenskih podjetij, UNITAS ARMATURE in KOVINA, ki imata dolgoletne izkušnje v kovinsko predelovalni industriji.

Podjetje UNITAS ARMATURE je bilo ustanovljeno leta 1933. Od takrat dalje se je z novimi investicijami in novo tehnologijo dvigovala raven kakovosti sanitarnih armatur UNITAS.

Podjetje KOVINA je bilo ustanovljeno leta 1951. Izdelki blagovne znamke KOVINA podjetja HERZ so plod lastnega razvoja in tehnologije, za katero veljajo evropski standardi, ki definirajo uporabnost in metode preizkušanja.

Novo združeno podjetje je član mednarodne skupine Herz, s sedežem na Dunaju. Preko koorporacije Herz so naši proizvodi prisotni v 75-ih državah sveta, naši glavni trgi pa ostajajo poleg Slovenije še Avstrija, Nemčija in vse države bivše Jugoslavije.

V sodobno opremljenem proizvodno razvojnem centru v Šmartnem pri Litiji na modernih obdelovalnih napravah proizvajamo sanitarne armature, katerih kvaliteta je potrjena z vsemi pomembnimi evropskimi certifikati.
KontaktServisna mreža

Okoljska ozaveščenost in skrb za okolje


Našemu podjetju predstavlja premišljena poraba virov in energentov, okolju prijazne metode proizvodnje ter skrb za okolje, del družbene odgovornosti in ozaveščenosti.

Uporaba okolju prijazne embalaže, promocijskih materialov in recikliranih materialov predstavlja le del naše okoljske odgovornosti, ki je namenjena materialom, ki jih uporabljamo. 

Temu sledijo seveda tudi okolju prijazni proizvodni postopki; Sodobna galvanska linija, ravnanje z odpadnimi vodami, ponovna uporaba odpadnih materialov zaokroža družbeno in okoljsko odgovorno ravnanje našega podjetja.

Drugi poudarek skrbi za okolje, pa je namenjen predvsem varnosti in varčnosti. Sem prištevamo rešitve v obliki izdelkov, ki se osredotočajo predvsem na premišljen pristop pri varčevanju z vodo, energetsko učinkovitost in prihranek na energiji in s tem ohranitev naravnih virov. 

Naš cilj je visoko kvaliteten, varen in varčen proizvod, ki zagotavlja dolgoletno učinkovito uporabo.